10 Redenen Om Een Yoga Retreat Te Boeken

10 Redenen Om Een Yoga Retreat Te Boeken

Een yoga retreat is voor iedereen die een lifestyle van health en wellness houd. Vele yogi’s die een yoga retreat hebben ervaren (bijvoorbeeld in Joshua Tree, Costa Rica of Bali) omschrijven het als een transformerende ervaring.

In dit artikel vind je 10 redenen om een yoga retreat te boeken.

1. Breng jouw yoga skills naar de next level

Regelijkmatig yoga beoefenen kan een uitdaging zijn als je een druk schema hebt. Maar wanneer je op yoga retreat bent is er geen druk schema. De kans is groot dat je twee yoga sessies per dag uitvoert, wat een positief effect zal hebben op jouw yoga skills. Je zult het effect van de retreat snel genoeg merken.

2. Nieuw perspectief

Wanneer je naar een nieuwe plek of omgeving gaat, biedt dat de kans om de wereld en jezelf in een ander daglicht te plaatsen. Het onbekende ervaren is de beste manier om te groeien en leren.

3. Je gaat daadwerkelijk mediteren

Wanneer je ongekend veel tijd te besteden hebt, is het makkelijker om te mediteren. Geen telefoon die rinkelt of werkgever die loopt te hameren op deadlines. Op een yoga retreat zul je echt tot rust komen, tijd voor jezelf hebben en bewust worden van het heden.

4. Digitale detox

Een van de beste voordelen van een yoga retreat is technologie uitschakelen. Even geen computer, internet, telefoon. Hoewel vele resorts wel de beschikking over WiFi, heb je geen behoefte om continue jouw berichten te checken, tweeten, appen, Facebook status updaten of vrienden te bellen. Het voelt geweldig om even niet met de buitenwereld verbonden te (moeten) zijn.

5. Relaxen en ontstressen

Soms moeten we ver van huis zijn om onszelf goedkeuring te geven om volledig te relaxen en ontspannen. Het voordeel van de yoga retreat is dat je de tijd hebt en neemt om naar je lichaam te luisteren, te rusten wanneer jij dat nodig vindt en volledig ontspannen te zijn.

6. Gezond eten zonder dat je het hoeft klaar te maken

Tip: boek een All inclusive yoga retreat. Je krijgt dan elke dag drie heerlijke en gezonde maaltijden, zonder dat je er iets voor moet doen. Dus geen speurtocht naar lekkere maar gezonde maaltijden, geen inkopen bij de supermarkt, geen maaltijdbereiding en natuurlijk niet afwassen en opruimen na de tijd. Geniet van het moment en ontspan volledig. Alles wordt voor jouw geregeld.

7. Oude gewoontes vervangen

De beste manier om een slechte gewoonte te verbannen uit jouw leven is door deze te vervangen door een nieuwe goede gewoonte. Wanneer je uit jouw vertrouwde omgeving bent, is het makkelijker om ongezonde / slechte gewoontes te vervangen voor goede gewoontes die je helpen om jezelf te kunnen zijn.

8. Je maakt nieuwe vrienden

Als je op een yoga retreat bent zul je mensen ontmoeten die dezelfde interesses hebben. Zelfs als je helemaal alleen gaat, is de kans groot dat je vrienden maakt met mensen die overal ter wereld vandaan komen. De kans is groot dat je deze nieuwe vrienden voor de rest van je leven blijft spreken of zien.

9. Je waardeert ‘thuis’

Een week vertoeven in een prachtig resort is altijd prettig. We komen dan thuis met een verfrissende blik op het leven. Je voelt je gelukkiger, gezonder, ontspannen en springt vol nieuwe energie weer in je routine.

10. Omdat je het verdient!

Maak tijd vrij en verwen jezelf met een yoga retreat. Het meest gehoorde excuses om een retreat uit te stellen is gebrek aan geld, tijd of privé omstandigheden, maar raad eens, je verdient het gewoon om er even tussenuit te gaan. Kies een moment voor jezelf.

Je werkt hard om een reden en er zijn altijd redenen waarom je wel of niet iets doet. De sleutel naar geluk is voor jezelf bepalen wat  je precies wilt en zorg ervoor dat je het nastreeft. Geen excuses!