10 redenen waarom je nooit aan yoga moet beginnen

10 redenen waarom je nooit aan yoga moet beginnen

De meeste yogi’s zijn enorm enthousiast over yoga en vertellen het graag aan iedereen welke voordelen yoga biedt en waarom zij aan yoga doen. Maar naast de vele voordelen zijn er ook een aantal legitieme redenen te bedenken om niet aan yoga te doen. Hieronder vind je een lijst met 10 redenen waarom je nooit aan yoga moet beginnen.

1. Het ruïneert je Franse frietjes en hamburger

Wanneer je een asana sessie uitvoert, zul je al snel merken welk effect jouw voedingskeuze heeft op jouw lichaam. Als het yoga koorts je te pakken krijgt, zou je wel eens een overweging kunnen maken om het oh-zo-lekkere maar oh-zo-slechte voedingspatroon in te ruilen voor gezonde voeding. Voor je het weet ligt jouw koelkast vol gezonde voeding en snacks.

2. Het einde van late avonden

Wanneer je op de yogamat staat na een avondje stappen of een avond gevuld met Netflix series, kan zo onplezierig worden dat je spontaan verandert in een vroege vogel – zowel in het wakker worden als naar bed gaan. Jouw party days zijn geteld.

3. Hou je van drama? Vergeet Yoga

Het is vrij lastig om je een leven vol drama voor te stellen, wanneer je vol toewijding yoga hebt toegelaten in jouw leven en elke week, zo niet dagelijks, yoga oefeningen uitvoert. Het kan zelfs gebeuren dat je zo vredig wordt dat sommige mensen niet eens meer met je willen praten, omdat je niet meer in hun drama’s wordt meegezogen. Voor je het weet zeg je de ‘drama’ gedag.

4. Het zorgt ervoor dat je verantwoordelijk wordt

De yogamat is vaak een spiegel voor mensen. Dit betekent dat je je gaat realiseren wat er momenteel in jouw leven gebeurd en dat je anderen daar misschien de schuld voor geeft. Wellicht zul je beseffen dat het misschien helemaal niet hun fout is, maar dat de oorzaak bij jouw ligt.

De kans is groot dat je tot de conclusie komt dat jij de kracht hebt om op te staan en belangrijke veranderingen in je leven toelaat die jouw gelukkig maken.

5. Het zorgt ervoor dat je geen plezier meer hebt in het veroordelen en uitlachen van andere mensen. 

Voorheen was het lachen om fouten van een ander erg leuk, maar nu begin je te merken dat het best gemeen is. Je begint nu wellicht meer te praten over alle geweldige dingen die mensen voor jouw hebben gedaan en nog zullen doen. Wil je dit niet, zorg dan dat je nooit met yoga in aanraking komt.

6. Het zal je kledingkast verpesten

Mooie kleren en spullen zijn erg belangrijk voor je. Het kan zo maar zijn dat yoga hier roet in het eten gooit. Voor je het weet is jouw kast overgenomen door yoga leggingsyoga tops. Voor je het weet kom je om in de yogakleding.

7. Het laat je huilen in het openbaar

Als je geen persoon bent dat zijn gevoelens en emoties in het openbaar toont, dan is yoga waarschijnlijk niets voor jou. Je weet namelijk nooit wanneer de yoga leraar de juiste dingen tegen je zegt waardoor je hart zich opent. Het gevolg is dan een watervloed aan tranen.

8. Het zorgt ervoor dat je je emoties en gevoelens gaat voelen

Contact met je lichaam betekent dat je meer in contact komt met je gedachten, die onvermijdelijk je emoties zullen leiden. Als je iemand bent die wil wegrennen voor emoties en gevoelens en hoe je je voelt, sn zul je bij de eerste yoga sessie direct wegrennen.

9. Het opent je heupen, schouders en hart

Hoe soepeler/zachter je lichaam wordt, des te soepeler/zachter het hart meestal wordt. Met yoga zul je de meest verstijfde spieren in je lichaam bereiken, evenals de geblokkeerde delen van jezelf. Yoga is namelijk één en al spiritualiteit, mindset en traditie.

10. Het zal de relatie met iedereen verbreken die niet juist bezig is.

Met yoga maak je een connectie met jezelf en begin je te merken hoe jouw gewoonten van invloed zijn op jezelf. Dit kan ervoor zorgen dat het verlangen naar drank, sigaretten, ongezond eten en te hard rijden wordt verstoord. Als je blij bent met het leven zoals het nu is, dan moet je niet aan yoga gaan doen.

Hopelijk kun je de grap van dit artikel waarderen. Natuurlijk zijn er yogi’s die drinken, roken, niet optimaal eten en te hard rijden. Maar zij houden meer rekening met wat ze doen.