14 Beste Yoga Apps Van 2017

14 Beste Yoga Apps Van 2017

Pak je yogamat uit de kast en rol het uit, trek je yoga outfit aan en pak je smartphone erbij. We gaan Yoga doen! In dit artikel vind je de beste yoga-apps van 2017, waarmee je moeiteloos van start gaat. Ook als je het nog nooit eerder yoga hebt geprobeerd. We hebben voor jouw de beste yoga-apps geselecteerd.

Daily Yoga

Deze app staat met stipt op de 1ste plek! Je kunt kiezen uit meer dan 40 yogasessies met HD-video’s, meer dan 300 houdingen en gratis achtergrondmuziek. Er is aandacht voor specifieke lichaamsdelen en spiergroepen, zoals de borst, buik, rug en billen. Met één klik kun je de intensiteit verhogen of verlagen. De app kan gebruikt worden voor specifieke yogascholen zoals hatha, ashtanga en yin.

iOS
Android

Pocket Yoga

Met Pocket Yoga bepaal je zelf in welk tempo je de yoga oefeningen uitvoert vanuit je eigen huis. Gewoon de yogamat uitrollen, app starten en Pocket Yoga leidt je door de yogasessie.

Pocket Yoga laat de oefeningen zien aan de hand van tekeningen, daarbij krijg je gedetailleerde gesproken aanwijzingen voor honderden houdingen, plus beschrijvingen hoe je ze uitvoert. De app laat ook de voordelen voor je gezondheid zijn en legt onthoud welke oefeningen je al hebt uitgevoerd. Voor mensen die hun eigen yogales willen samenstellen is er de Practice Builder. Ook handig voor yogadocenten.

iOS
Android

Yogify

Als je het mij vraagt is dit één van de beste yoga-apps van dit moment. Yogify biedt een aantal gratis oefenlessen met meer dan 275 houdingen, 35 uur gratis lessen. Daarna betaal je per les/niveau of voor alle lessen. Electronic Arts (EA sports) heeft de app ontworpen.

Terwijl je oefent kun je via de app naar jouw eigen muziek luisteren. Bij elke houding kun je doorklikken voor meer uitleg, de betekenis en werking van de houding. Het is mogelijk om de app te connecten met de Yogify groep op Facebook, Twitter en Pinterest.

iOS

Breathing Zone

Deze app biedt je een simpele en effectieve manie om controle te krijgen over jouw ademhaling. Al binnen 5 minuten geniet je van diepe rust en ben je volkomen relaxt. Met behulp van jouw microfoon schat de app je ademhaling in en stelt realistische doelen voor de ademhalingen. Deze app wordt uitvoerig getest en goedgekeurd in klinische studie en sterk aanbevolen door gebruikers.

iOS
Android

Yoga Stretch

Yoga Stretch is de populairste yoga-apps van dit moment op iTunes. Met Yoga Stretch heb jezelf de regie in handen. Zo kun je de duur van de sessie, de muziek en de stem van de docent instellen. Ook kun je pauzeren en houdingen overslaan. De yoga-asanas worden getoond als mooie silhouettes, met beschrijvingen en uitleg over de gunstige gezondheidsvoordelen van de houding. Het zal een nieuwe ervaring zijn om yogahoudingen aan te leren via een app. Hoewel het wat lastig lijkt om met deze app werkelijk yogahoudingen aan te leren

iOS

All-in Yoga

De meeste apps in dit overzicht worden aanbevolen door gezondheidsbladen en -web, maar de app All-in Yoga van Nelurra Holdings is erg populair. Qua hoeveelheid houdingen en lessen kun je deze app vergelijken met Daily Yoga, maar biedt naast HD-filmpjes ook 3D beelden van het spierstelsel. Dit helpt erg goed om de werking van de asanas en je lichaam inzichtelijk te maken.

Het voordeel van deze app is de vrijheid in het samenstellen van de lessen (en volgorde ervan). De activiteiten die je hebt uitgevoerd kun je opslaan en delen. Het enige nadeel is dat het een betaalde app is, maar voor een paar euro heb je wel een geweldige yoga-app binnen handbereik.

iOS
Android

Yoga.com

Wellicht heb je de website Yoga.com al eens bezocht en nu is er een speciale app ontwikkeld. In de app vind je een enorm aanbod aan oefeningen en houdingen, gesorteerd voor elk niveau. Met behulp van HD-video’s worden de oefeningen en houdingen duidelijk uitgelegd. Het toevoegen van eigen houdingen of varianten en een programma op maat is allemaal mogelijk in de app. Om je ervaringen te delen of vragen te stellen kun je terecht in de speciale community. De agenda-functie in de app helpt je om routine te krijgen in jouw yoga-gewoontes.

iOS
Android

Airplane Yoga

Als je denkt dat je yoga alleen op de grond kunt doen, dan heb je het mis. Deze app ‘Airplane Yoga’ is speciaal ontwikkeld (Michael Huffman) voor wie vaak en lang in een vliegtuig zit. De app maakt het mogelijk in de beperkte ruimte van een vliegtuigstoel oefeningen uit te voeren die je comfort geven en het lichaam soepel houden. Deze app zorgt ervoor dat je de schadelijke invloeden van stress, haasten en koffers zeulen, van je afschud en het lichaam weer in balans komt. Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet en of het ook echt werkt? Bekijk dan de instructievideo.

iOS

Kids Yogaverse (voor kinderen)

Deze app is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Ze worden meegenomen op een avonturenreis naar Egypte en komen dan een aantal wezens tegen. Zo blijven de kinderen betrokken bij de yoga oefeningen. Op spelenderwijs leren ze 13 simpele yoga oefeningen.

iOS

Yoga Studio

Yoga Studio biedt 65 yoga- en meditatielessen, die in lengte variëren van 10 tot 60 minuten en in moeilijkheidsgraad ingedeeld is. De oefeningen worden door de HD-video’s duidelijk uitgelegd, zodat je de oefeningen op de juiste wijze kunt uitvoeren. Een leuke functie is de mogelijkheid om je eigen videolessen te maken door de yoga-oefeningen in de app te combineren en te groeperen. Je kunt de muziek aanpassen en een schema maken, zodat je automatisch in je agenda ziet wanneer het weer tijd is voor yoga.


Android

Down Dog

Deze app zorgt voor afwisseling in jouw yogasessies. Telkens wanneer je de app opstart, krijg je een andere serie oefeningen te zien. Telkens nieuwe inspiratie. Je bepaalt zelf hoe lang de yogasessie duurt en kunt jouw eigen muziek beluisteren. Zo is elke yogasessie afgestemd op jouw behoeften, wensen en ervaringsniveau.

iOS
Android

FitStar Yoga

De app FitStar is een yoga-leraar op zak of aan je pols, want deze app is ook op de Apple Watch te gebruiken. De oefeningen worden duidelijk uitgelegd door Yoga expert Tara Stiles en is afgestemd op jouw ervaringsniveau. Je start met een beginnersworkout, waarbij je kunt aangeven welke oefeningen moeilijk of makkelijk voor je zijn. Op basis van jouw voorkeuren wordt een workout op maat gemaakt, alsof de yogaleraar naast je staat. De oefeningen worden met behulp van HD-video’s duidelijk uitgelegd en uitgevoerd door meerdere mensen.

iOS

Prenatale Yoga (zwangerschapsyoga)

De naam verklapt het al. Deze app is speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen, zowel voor als na de geboorte. Alle yogasessies zijn gericht op een bepaalde periode in de zwangerschap. Door middel van HD-video’s wordt elke yogahouding en oefening duidelijk uitgelegd en uitgevoerd. Je krijgt automatisch een herinnering dat het weer tijd is voor yoga.De app heeft de mogelijkheid om een eigen yoga routine in te stellen.

iOS

Hulp nodig?

Wil je graag beginnen met Yoga, maar weet je niet precies hoe en waar je moet beginnen? Ben je op zoek naar een laagdrempelige en toegankelijke manier om de basisprincipes van yoga te leren en je eigen te maken?

Lees dan ons artikel over de beginnerscursus van Yoga stap voor stap. Deze beginnerscursus is een complete yoga beginnerscursus, waarin je de basisprincipes van yoga leert kennen, de oefeningen op de juiste wijze leert uitvoeren en een routine ontwikkelt.