Yoga voor beginners – Online Yoga beginnerscursus

Yoga voor beginners – Online Yoga beginnerscursus

Wil je graag beginnen met Yoga, maar weet je niet precies hoe en waar je moet beginnen? Ben je op zoek naar een laagdrempelige en toegankelijke manier om de basisprincipes van yoga te leren en je eigen te maken?

Yoga stap voor stap heeft een complete yoga beginnerscursus ontwikkelt, waarin je de basisprincipes van yoga leert kennen, de oefeningen op de juiste wijze leert uitvoeren en een routine ontwikkelt.

Is de Yoga Stap voor Stap beginnerscursus iets voor mij?

De Yoga stap voor stap beginnerscursus is ontwikkelt, omdat er veel mensen willen starten met yoga, maar niet precies weten hoe ze moeten beginnen.

Yoga is de laatste jaren steeds populairder geworden, want steeds meer mensen zien de voordelen van yoga in. Door de toename naar yoga is de vraag naar begeleiding en het op de juiste wijze uitvoeren van de oefeningen (Asanas genoemd) sterk toegenomen.

Yoga bied vele voordelen, denk bijvoorbeeld aan:

Een sterker en gezonder lichaam
Een gezonde en scherpe geest
Minder stress
Beter slapen
Meer in het hier en nu leven
Een verbeterd immuunsysteem
Meer energie

Als je wilt beginnen met yoga ben je vaak toegewezen op een yogaschool om kennis te maken met yoga en de oefeningen onder de knie te krijgen. Je komt dan in een yogales waar vaak zeer ervaren yogi’s meedoen. Je kunt je hierdoor ongemakkelijk of onzeker voelen en soms zelfs gefrustreerd als je niet precies weet wat je moet doen en/of je het goed doet.

De yogadocent kan jou helaas niet steeds helpen, omdat deze ook een goede les moet geven aan de huidige studenten. Eigenlijk heel logisch.

Maar wat als je thuis wilt beginnen met yoga? In je eigen vertrouwde omgeving. Dan ben je aangewezen op jezelf. En waar moet je beginnen?
De beginnerscursus Yoga Stap voor Stap biedt een uitkomst, omdat deze een goede basis biedt. Want yoga werkt veel beter wanneer je op een bewuste manier aan de slag gaat met je lichaam en geest.

Niet zo maar wat doen en een houding aannemen, maar voelen wat een bepaalde houding of techniek met je doet. Om dit te bereiken is een goede basis nodig. En hier is Yoga stap voor Stap voor ontwikkeld.

De beginnerscursus Yoga Stap voor Stap is ideaal om thuis de basis van yoga eigen te maken en leert de oefeningen kennen. Je kunt het ook gebruiken ter voorbereiding op de yogalessen die je binnenkort wilt gaan volgen.

Waaruit bestaat Yoga Stap voor Stap?

Yoga Stap voor Stap bestaat uit 9 volledige yogalessen van ongeveer een uur. In elke yogales doorloop je alle basis houdingen en maak je kennis met de yoga ontspanningsoefeningen. Naast de houdingen en oefeningen krijg je toegang tot:

een video over de yoga filosofie en achtergrond van yoga.
De Yoga Ademhaling
Tijd & Discipline vinden voor Yoga
Het herkennen van je eigen grenzen

De makers van de beginnerscursus Yoga Stap voor Stap weten dat het niet altijd mogelijk is om een volledige les van een uur te volgen. Daarom zijn er ook losse series in de cursus opgenomen, die je kunt oefenen als je even niet zoveel tijd hebt.

Om de 25 belangrijkste houdingen goed onder de knie te krijgen, zijn deze ook beschikbaar als ebook bij de cursus. Je vindt er meer informatie over:

de opbouw van de houdingen
de belangrijkste voordelen
variaties op de houdingen.

Je kunt de lessen zo vaak volgen als jij zelf wilt en de video’s op pauze zetten of terugspoelen als je het even niet begrijpt.

“De lessen van Rolf en Melanie bevallen mij gewoon heel erg goed en ik heb er heel erg veel baat bij. Het zijn leuke lessen. Ik doe ze vaak in de ochtend, dat vind ik een mooi tijdstip. Het is gewoon lekker!”

Hans, Cursist Yoga Stap voor Stap

“Ik vind Yoga heerlijk voor mijn lichaam. ’s Ochtends ben ik vaak heel stijf en voel ik overal pijntjes, maar na een aantal minuten Yoga trekt dit weg. Ik dacht eerst dat het alleen maar ontspanning was, maar het kan ook echt wel inspannend zijn! Je gebruikt al je spieren en vervolgens kan je extra goed tot rust komen in een hele relaxte ontspanningsessie. Perfect!”

Gerda, Cursist Yoga Stap voor Stap

“Ik heb de offline Yoga Stap voor Stap cursus bij Rolf en Melanie gevolgd en het bevalt mij prima. Af en toe heb ik het gewoon nodig. Soms heb je wel eens het gevoel dat je liever in je bed blijft liggen, maar dan ga ik toch weer op mijn mat staan. En als je klaar bent, is dat je meer waard dan languit op je bed blijven liggen, want je hebt voor de hele dag weer lekker energie.”

Marja, Cursist Yoga Stap voor Stap

Waarom starten met Yoga Stap voor Stap?

Yoga is van oorsprong een systeem voor een gelukkiger leven. Yoga geeft je handvatten om lichaam en geest sterker en gezonder te maken. Als jou lichaam in balans is, gezond en sterk is, kun je in het dagelijks leven jou gestelde doelen behalen. Daarnaast wordt jou bewustzijn ontwikkelt, wat werkt als een soort spiegel. Het geeft antwoord op de vraag wat jou dagelijkse bezigheden zijn en in hoeverre je daar gelukkig van wordt. Het stelt je in staat om de situatie onder de loep te nemen en bekijken hoe je de situatie het best kunt benutten of hoe je anderen kunt helpen met jouw talenten.

Vanaf het moment dat je serieus aan de slag gaat met yoga, zul je merken dat je een gelukkiger persoon wordt en dat dit zich zal verspreiden op alle vlakken van je leven.

In Yoga Stap voor Stap wordt de basis hiervoor gelegd.

Hoe kan ik beginnen met Yoga Stap voor Stap?

Goed dat je de keuze hebt gemaakt om te beginnen met de beginnerscursus Yoga Stap voor Stap. Meer informatie over de beginnerscursus of om deze te bestellen verwijs ik je graag naar Yoga Stap voor Stap.